Home Відпочинок Назвали місця, де українці планують відпочивати весною

Назвали місця, де українці планують відпочивати весною

316

З перших днів весни відчувається пожвавлення в туристичній сфері. Після зимової сплячки українці та жителі Житомира зокрема почали активно цікавитися поїздками вихідного дня та навіть готелями на травневі свята.

За даними статистики YandexWordstat, найбільшим попитом користуються готелі в Карпатах, а саме в Яремчі. Тут ще триває гірськолижний сезон, однак інтерес проявлять до більш теплих квітня та травня, коли починають квітнути нарциси та крокуси. Як стверджує платформа акційних пропозицій Скидочник, зріс попит на відпочинок на Закарпатті зі знижкою, особиво на сиро-винні маршрути та тури по історичним замкам.

Окрім цього, на вихідні багато українців планують відправитися до Львова та Кам’янець-Подільського. Тури в популярні парки (Умань, Буки, Олександрія) ще майже не бронюють, адже досить прохолодно для тривалих прогулянок на вулиці. Пік таких поїздок, як зазвичай, очікуються у кінці квітня та впродовж травня. Однак, через аномально теплу погоду в березні ці дати можуть суттєво зміститися на перед.

На квітень та травень вже також приглядають недорогий відпочинок на морі, переважно у Одесі та Затоці. У весняний період ціни тут нижчі, ніж у високий сезон, тому поїздку на декілька днів може собі дозволити майже кожен.

Варто зазначити, що українці активно шукають горящі тури за кордон. Особливий приріст туристів очікується в Туреччині в літній сезон, оскільки за україно-турецькою домовленістю в’їзд громадян України буде можливий за внутрішніми паспортами. Традиційно популярними будуть тури у Єгипет з Києва та інших міст Україні. Набагато менше людей цікавляться Хорватією, Чорногорією та Болгарією, через оформлення візи Шенген та її вартості у 35 €.

У порівнянні з минулим роком тури на літо бронюють більше у 2-3 рази. Це пов’язано з великими знижками на раннє бронювання та программами лояльності. Так, багато туристичних агентст дозволяють вносити оплату частина, чи повертають різницю, якщо тур виявиться дешевшим.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here