Home Відпочинок Із березня Кіпр відкриває кордони для українців

Із березня Кіпр відкриває кордони для українців

613

Із 1 березня Кіпр відкриє кордони для туристів із 56 країн, у тому числі України.

Кіпр став першою країною ЄС, що оголосила про дозвіл для в’їзду для українських туристів після свого повного закриття у під час другої хвилі епідемії коронавірусу.

Про це повідомляє УП з посиланням на роз’яснення міністерства туризму Кіпру.

Кіпр стане відкритим для усіх держав ЄС та Європейської економічної зони; держави зі спільного "зеленого списку" ЄС із низьким рівнем захворюваності, а також Україна, Росія, Білорусь, Велика Британія, Ізраїль, Єгипет, Йорданія, Ліван, ОАЕ та Саудівська Аравія незалежно від їхнього поточного епідемічного стану.

Починаючи з 1 лютого планує Кіпр поступово знімати це обмеження для мешканців 56 названих держав. Точний графік зняття вимоги про самоізоляцію не оголошується, але Кіпр гарантує, що не пізніше 1 березня кордон для українців буде відкритий.

"У будь-якому випадку, незмінним залишається наше зобов’язання, що з 1 березня 56 країн, згаданих вище, будуть переміщені з "сірої" категорії (для якої діє вимога самоізоляції) та будуть переміщатись лише між "зеленою", "помаранчевою" та "червоною" категоріями (для якої самоізоляція не потрібна)", – йдеться у роз’ясненні міністерства.

Колір категорії, до якої буде зарахована Україна, залежить від поточної епідемічної ситуації у нашій державі, і визначатиме обов’язковість тестування на в’їзді до Кіпру.

Виходячи з критеріїв, зараз Україна потрапила би у червону категорію. Це означає, що турист має здати ПЛР-тест за не пізніше ніж 72 години до вильоту, а потім ще один тест, по прильоту. Обидва тести оплачуються коштом туриста, вартість та порядок тестування на Кіпрі наразі не уточнюється.

У разі поліпшення ситуації в Україні буде скасована вимога спершу другого, потім першого тесту і лишиться вибіркове тестування коштом кіпрського уряду.

У разі, якщо турист захворіє на Covid-19, оплату лікування бере на себе уряд Кіпру.

"Ми продовжуватимемо піклуватися про всіх подорожуючих, у яких під час подорожі виявлено позитивний результат на коронавірус, а також про їх тісні контакти. Зокрема, уряд переведе цих осіб в окремі заклади, покриваючи витрати на проживання, їжу, напої та ліки", – йдеться у повідомленні міністерства туризму.

Зараз із держав ЄС українських туристів пускає лише Болгарія, яка, попри спалах епідемії на континенті, не закривалася і на новорічні свята. Шенгенська зона лишається закритою для туристичних поїздок.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here