Home Відпочинок Газета склала рейтинг пунктуальності українських авіакомпаній

Газета склала рейтинг пунктуальності українських авіакомпаній

187

Рейтинг непунктуальності авіаперевізників, які літали зі столичного аеропорту Бориспіль в серпні, склала газета Сегодня.

Згідно зі списком Сегодня, чим вище місце в рейтингу, тим менше компанія дотримується розкладу. Першу сходинку видання віддало компанії АероСвіт, друге – Туркменським авіалініям, а третє – Дніпроавіа.

До п’ятірки рейтингу газети також увійшли ізраїльська EL-AL і російська ДонАвиа. З шостого по десяте місце в рейтингу непунктуальності Сегодня увійшли Air Arabia з ОАЕ, Узбецькі авіалінії, Czech Airlines, російські Сибирь S-7 і Трансаэро.

 При цьому видання дійшло висновку, що в серпні дві третини перевізників зменшили час затримок з вильотом. "Не було багатогодинних очікувань пасажирів через те, що зламався літак, і не виявилося запасного борту", – пише газета.

У результаті, зазначає Сегодня, 17 авіаперевізників із 28-ми знизили середній час затримки з вильотом на 1-13 хвилини – до 6-29 хв.

Видання також зазначає, що в українських компаній значно вища кількість рейсів, ніж у зарубіжних: так, АероСвіт здійснив 1379 рейсів (+9), Дніпроавіа – 634, Туркменські авіалінії – 13.

Як пише газета, авіаперевізники пояснюють затримки збільшенням обсягу літніх чартерних перельотів, через що в літаки не встигають завантажувати багаж, адже туристи їдуть на курорти не з одним чемоданом.

Як повідомлялося раніше, найбільш непунктуальним європейським аеропортом став датський міжнародний аеропорт Копенгагена Каструп.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here