Home Освіта Житомирський агроуніверситет – у ТОП-10 закладів вищої освіти ...

Житомирський агроуніверситет – у ТОП-10 закладів вищої освіти за версією роботодавців-членів УКАБ

99

 Якість навчання — головний маркер, яким керуються роботодавці при виборі майбутніх працівників. Такий висновок зробили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в результаті формування «Рейтингу закладів вищої освіти (ЗВО) України», – інформує AgroPortal.ua.

Зокрема,  у десятці кращих роботодавці-члени УКАБ  назвали і Житомирський національний агроекологічний університет, студенти якого добре підготовлені на аграрному ринку праці. 

У переліку спеціальностей, які були запропоновані на оцінювання роботодавцям, були «економіка», «облік і аудит», «маркетинг», «менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», «агроінженерія», «агрономія», «ветеринарія».

«На 8 факультетах  навчається молодь з Житомирщини та сусідніх областей. Наш університет  – єдиний в державі аграрний заклад вищої освіти екологічного спрямування та єдиний в області національний заклад вищої освіти, який є базовим з підготовки фахівців для більшості галузей економіки Полісся, – відзначає ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.  – На сьогодні важливо не просто дати можливість отримати диплом, а забезпечити відповідний рівень підготовки і знань, щоб випускники могли працевлаштовуватися за спеціальністю і відповідати актуальним критеріям та вимогам працедавця. Задля цього у нас налагоджена тісна співпраця з виробниками і підприємствами, у рамках якої узгоджуємо навчальні плани профільних дисциплін, проводимо ознайомчі екскурсії, студенти можуть проходити на їх базі практику і стажування. Зокрема,  наприкінці минулого року стартував пілотний проект з дуальної освіти, який реалізується спільно з групою найбільших в Україні підприємств, що займаються виробництвом органічної продукції: ПП «Галекс-Агро», ТОВ «Органік Мілк», ТОВ «Органічний м’ясний продукт» та інші. Ми перші в регіоні взялися реалізовувати таку ініціативу і дуже задоволені результатами: з лютого по травень 22 студенти із 6 різних спеціальностей  працювали  на виробничих потужностях провідних органічних підприємств країни з можливістю подальшого працевлаштування. Вони могли перевірити свої теоретичні знання, а також здобути практичні навички і досвід відповідно до обраної професії. Власне, дуальна форма здобуття освіти передбачає поєднання навчання у закладах освіти з навчанням на робочих місцях для набуття певної кваліфікації. Таке навчання повноцінно оплачується, студенти забезпечені житлом, харчуванням тощо.  Крім цього, наші студенти проходять виробничу практику за кордоном. Щорічно  туди  відправляється 500–700  осіб. Працюють легально, мають усі документи на руках завчасно, сторони підписують договір, проводиться співбесіда та відбір. Основні вимоги – успіхи у навчанні, володіння іноземною мовоюНаразі ми офіційно співпрацюємо із підприємствами та компаніями у 14 країнах світу».

Завдяки співробітництву з представниками бізнесу, за два роки в ЖНАЕУ змогли суттєво оновити та облаштувати низку сучасних лабораторій з фірмовим обладнанням від виробників та інформаційними матеріалами.  

«Ми ставимо перед собою амбітні цілі та прикладаємо максимум зусиль, аби досягнути бажаного, бо точно знаємо, заради кого це все робиться.  Підтримуємо і стимулюємо нашу молодь наразі, бо за нею, без перебільшення, майбутнє країни, – продовжує ректор Олег Скидан. – Це інвестиції на десятки років.  Загалом, намагаємося вдосконалюватися самі і покращувати матеріально-технічну базу, шукаємо нових партнерів задля впровадження перспективних проектів.  У цьому році університет почав активно нарощувати темпи розвитку співпраці у сфері космічної діяльності: З лютого в агроекологічному університеті діє інформаційний центр ЄС».

 

Пресслужба Житомирського національного агроекологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here