Home Освіта Житомирські школярі подарували японцям ”малюнки дружби”

Житомирські школярі подарували японцям \”малюнки дружби\”

121
«Малюнок дружби» – так називається акція на адресу жителів японської префектури «Фукусіма». Акцію приурочено до першої річниці аварії на японській атомній електростанції «Фукусіма-1».
 
Організатори запропонували надіслати до Японії малюнки житомирських школярів зі словами підтримки японською мовою. В далекій країні дуже цінують моральну підтримку і цю пропозицію схвально зустріла рада японської громадської асоціації «Чорнобиль-Тюбу», яка тривалі роки надавала гуманітарну допомогу районам Житомирщини, постраждалим від Чорнобильського лиха.
 
Перші малюнки житомирських школярів вже дісталися Японії, повідомив директор фонду «Заложники Чорнобиля» Володимир Кірічанський. – Їх передали особисто в руки віце-міністру освіти Японії Юко Морі, яка побувала восени з візитом в Народницькому районі.
 
Загалом акція триватиме до 1 березня 2012 року. Частину малюнків фонд передасть до Японії з делегацією асоціації «Чорнобиль-Тюбу», яка приїде на Житомирщину у лютому 2012 року. Решту відправлять поштою. Текст ієрогліфами до кожного малюнку додадуть співробітники фонду «Заложники Чорнобиля». На думку японських друзів, ця нова акція буде мати не менше значення, ніж придбані і надіслані до Японії дозиметри під час благодійної акції «Допоможемо Японії».
 

Житомирська хвиля 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here