Home Освіта Житомирська міська гімназія №3 відсвяткувала своє 150-річчя

Житомирська міська гімназія №3 відсвяткувала своє 150-річчя

153
Урочистості з нагоди 150-річчя Житомирської міської гімназії №3 відбулися у Житомирському  муздрамтеатрі ім. І. Кочерги. 
 
Педагогічні працівники міської гімназії №3 отримали почесні грамоти і подяки облдержадміністрації, управління освіти і науки облдержадміністрації, міської ради, а сама гімназія – сучасний комп’ютер.
 
Гімназія успадкувала славні освітянські традиції всіх навчальних закладів, що розміщувались тут впродовж 150 років: тут функціонувало Житомирське двокласне училище, семирічна трудова школа №15, трудова єврейська школа.
 
Про високий рівень загальноосвітньої підготовки випускників училища свідчить, наприклад, той факт, що Артемій Любович, який завершив навчання тут у 1898 році, став засновником поштово-телеграфного зв’язку спочатку в Радянській Росії, а потім і на теренах СРСР. 
 
Серед випускників школи – знаний у світі математик, професор Георгій Єлєнін, кінорежисер Сергій Сергійчук, журналіст Валерій Костюкевич, міжнародний гросмейстер Йосип Дорфман.
 
Сьогодні у гімназії працює 85 педагогічних працівників. У 34 класах навчається 908 учнів.
 
У 2005 році гімназія стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу „100 кращих шкіл України” у номінації „Школа шкіл”. У 2008 році вчитель зарубіжної літератури Олена Слободянюк перемогла у Всеукраїнському етапі конкурсу „Вчитель року – 2008” у номінації „Зарубіжна література”.
 

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here