Home Освіта Житомирщина однією з перших приєдналася до впровадження інклюзії у навчальних закладах,...

Житомирщина однією з перших приєдналася до впровадження інклюзії у навчальних закладах, – дружина Президента

90

 Житомирська область – одна з перших в Україні, яка приєдналась до проекту інклюзивної освіти. І вже має високі показники у впровадженні інклюзії – за 2 роки кількість дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у звичайних школах, зросла удвічі.

Про це сказала дружина Президента Марина Порошенко 21 березня під час візиту до Житомирщини.
 

«Житомирська область була однією з перших, яка доєдналась до проекту щодо впровадження інклюзивної освіти в Україні. І на сьогодні маємо тут високі показники у впровадженні інклюзії. За ці 2,5 років кількість закладів, які надають інклюзивне навчання, зросла до 233 шкіл. А кількість дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у звичайних школах, вже 614 – вдвічі більше, ніж на початок впровадження реформи у 2016 році», – зазначила Перша леді.

Марина Порошенко додала, що на Житомирщині минулого року запрацювала мережа інклюзивно-ресурсних центрів.

«Це 29 центрів, які надають спеціалізовані послуги – психолого-педагогічні та розвитково-корекційні для дітей з особливими потребами від 2 до 18 років. Зараз ми активно впроваджуємо використання нових сучасних міжнародних методик щодо оцінки розвитку дітей, що виведуть Україну на міжнародні стандарти надання послуг для дітей», – підкреслила дружина Президента.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here