Home Освіта З держбюджету виділять 500 мільйонів на оздоровлення дітей – Тігіпко

З держбюджету виділять 500 мільйонів на оздоровлення дітей – Тігіпко

96
Цього року будуть оздоровлені на 11% більше дітей, ніж минулого.
 
Про це на брифінгуу  Кабінеті міністрів сказав віце-прем’єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, пише Gazeta.ua.
 
"Питання оздоровлення та відпочинку дітей багато обговорювалося на засіданні уряду. В 2012 році будуть оздоровлені 2 мільйони 683 тисячі дітей шкільного віку. 34% будуть відпочивати за містом, вони будуть проходити відповідні процедури. Всі інші знаходяться  в шкільних умовах. В них є харчування та ескурсії. Основне наше завдання – збільшити кількість оздоровлених дітей".
 
За словами Тігіпка, тенденції по Україні хороші. Якщо в 2009 році були оздоровлені 48% дітей від усіх дітей шкільного віку, то в 2010 – 55%, цього року їх кількість становить 63% від загальної кількості школярів. 17 тисяч 632 дитячих заклади будуть надавати цього року оздоровчі та відпочинкові послуги.
 
За словами Тігіпка, уряд турбують діти-сироти та діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, а також діти-"чорнобильці".
 
"В 2012 році оздоровляться 96% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На дітей-"чорнобильців" цього року виділено 252 мільйони гривень. 53 тисячі таких дітей відпочинуть в складі груп і 12 тисяч разом із батьками", – каже він.
 
Також Тігіпко сказав, що місцеві органи виконавчої влади отримають 500 мільйонів гривень бюджетного фінансування та 800 мільйонів позабюджетного 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here