Home Освіта Яскраво та функціонально: в Олевському районі відкрили сучасний ліцей. ФОТО

Яскраво та функціонально: в Олевському районі відкрили сучасний ліцей. ФОТО

141

Навчальний заклад на Житомирщині, який став прикладом для усієї України – біотехнологічний ліцей «Радовель» – є яскравим прикладом приватного і державного партнерства, соціальної ініціативи заради кращого майбутнього для дітей.

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Ігор Гундич під час відкриття закладу, яке відбулося 15 вересня.

«Тут абсолютно все – найінноваційніші обладнання, техніка, меблі, атмосфера і умови – все для дітей, для їх комфорту та мотивації до навчання. Приємно, що будівництвом Нової української школи з Новим освітнім простором займається не лише держава, а й меценати, такі як Михайло Весельський. Це не бізнес-проект, не приватний заклад, а щира соціальна ініціатива, завдяки якій діти звичайних українських родин зможуть безкоштовно отримати найкращу освіту. Поставили планку не тільки для себе, Житомирщини, а й для всієї держави», – зазначив Ігор Гундич.

Повна реконструкція та перебудова навчального закладу тривала більше року за кошти ініціатора проекту, уродженця села Радовель Михайла Весельського. І сьогодні із впевненістю можна сказати, що ліцей є дійсно яскравим прикладом того, якою має бути Нова українська школа з Новим освітнім простором.

Навчання у ліцеї розпочнеться з понеділка для 240 учнів, з яких 22 першокласник.

Усі вчителі пройшли навчання щодо роботи з інноваційними інтерактивними панелями, які є у кожному класі, ознайомилися з новими формами роботи на уроках.

Навчальний заклад має всі елементи, які повинні бути у сучасній школі: енергоефективність будівлі відповідає найвищому рівню – класу А; світлове оснащення базується на системі LED, що забезпечує комфортне денне світло в кабінетах і коридорах; створені всі умови для інклюзії – будівля оснащена пандусами, безпечним малошумним ліфтом OTIS, відсутні пороги між приміщеннями.

 


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here