Home Освіта В Житомирській області в дитбудинку відкрили навчально-реабілітаційний центр

В Житомирській області в дитбудинку відкрили навчально-реабілітаційний центр

215

В Пугачівському дитячому будинку-інтернаті Коростенського району для дітей з розумовою неповносправністю відкрився «Навчально – реабілітаційного Монтессорі-центру». 

Концепція соціально – педагогічної реабілітації за методом італійського медика та педагога Марії Монтессорі полягає в тому, щоб налагодити безперервний процес навчання дитини у спеціально створеному для неї розвитковому середовищі.
 
Методика Монтессорі дає можливість досягти значних результатів в адаптації дітей з глибокою розумовою відсталістю до вимог суспільства. Адже, на сьогодні в інтернатах немає навчально-реабілітаційних програм з індивідуальним підходом, а кількість та кваліфікація персоналу дозволяє лише «доглядати», але не розвивати дітей. Тому, чимало дітей деградують через  умови життя, які передбачають лише харчування та базовий догляд. 

Загальна вартість проекту «Навчально – реабілітаційного Монтессорі-центру» – понад 700 тисяч гривень. Ці кошти були направлені на капітальнй реконструкцію будівлі, оснащення, дворічну сертифіковану програму з Монтессорі-педагогіки для педагогів Пугачівського дитячого будинку та щомісячну заробітну плату для 4 фахівців упродовж наступних двох років. 90% вартості проекту здійснено за кошти благодійних організацій, повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.
 
З обласного бюджету на створення реабілітаційних центрів інвалідів в області направлено 4,5 млн грн. Останнім часом такі центри відкрито у Коростишеві, Новограді-Волинському, Коростені, в найближчих планах – у Житомирі, Малині.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here