Home Освіта В рейтинг Табачника не потрапив жоден вуз із Західної України

В рейтинг Табачника не потрапив жоден вуз із Західної України

124
На думку міністра освіти і науки України Дмитра Табачника у списку кращих університетів країни лідирують вузи Києва, Донецька та Одеси.
 
Про це, як повідомили в прес-службі Міносвіти, міністр розповів в інтерв’ю журналу "Зверни увагу".

Так, кращими класичними університетами Табачник назвав Київський національний ім. Шевченка і Харківський національний ім. Каразіна. Фахівців технічних спеціальностей, на думку міністра, найкраще готують в Харківському національному університеті радіоелектроніки та Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут".

Серед педагогічних і гуманітарних вузів Табачник відзначив Національний педагогічний університет ім. Драгоманова в Києві, Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. Ушинського в Одесі і Національний університет фізичного виховання і спорту в Києві. Що стосується вузів, що спеціалізуються на підготовці фахівців у галузі мистецтва і культури, то в рейтингу Табачника лідирують Донецька музична академія ім. Прокоф’єва та Національна музична академія ім. Чайковського в Києві.

Цікаво, що медиків, на думку глави МОН, найкраще готують у Києві (Київський медичний університет ім. Богомольця) та Вінниці (Вінницький національний медичний університет ім. Пирогова).

Київські вузи лідирують і в рейтингу Табачника в номінації "Вища освіта у галузі економіки, фінансів, управління та підприємництва". Серед кращих – Київський національний економічний університет ім. Гетьмана, Київський національний торгово-економічний університет, Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського.

А що стосується підготовки юристів, то їх, на думку міністра, краще всього готують в Національному університеті "Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого" (Харків) та Національному університеті "Одеська юридична академія".

Нагадаємо, дослідницьке агентство QS опублікувало першу частину рейтингу кращих університетів світу QS World University Rankings 2011. Серед елітних світових вузів опинився Донецький національний університет і Київський політехнічний інститут.
 
 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here