Home Освіта Українські школярі будуть вивчати дві іноземні мови в обов’язковому порядку

Українські школярі будуть вивчати дві іноземні мови в обов\’язковому порядку

137
Починаючи з 2013 року Міністерство освіти і науки, молоді та спорту вводить в школах обов’язкове вивчення двох іноземних мов (однієї з них – з 1-го класу), а також інформатики з 2 класу. Про це заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, пише Gazeta.ua.
 
"Після безлічі дискусій, у тому числі з Міністерством фінансів, ми довели, що це вкрай необхідно. Інформатика стане обов’язковим предметом з другого класу у вересні 2012-го, а з 2013-го всі школярі, починаючи з 5-го класу, будуть вивчати другу іноземну мову", – сказав він.
 
Міністр зазначив, що на колегії міністерства було затверджено нову навчальну програму, яка "в якості другої іноземної дозволяє будь іноземну мову, російську або будь-яку мову національної меншини".
 
"В нашій правовій термінології вони називаються мовами національних меншин, хоча, крім кримсько-татарського та гагаузької, є одночасно іноземними – державними мовами країн – членів ООН. Будь-який шкільний колектив може прийняти рішення про вивчення і польського, і словацької, і російської, і угорської, і молдавської, і румунської, і англійської, та інших мов ", – зазначив він.
 
За його словами, деякі фахівці хотіли настояти, що з двох іноземних одна обов’язково повинна бути англійською. Але в 20% українських шкіл базовими є німецька та французька мови. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here