Home Освіта У Житомирському агроуніверситеті встановили антенну станцію для прийому інформації з космічних апаратів

У Житомирському агроуніверситеті встановили антенну станцію для прийому інформації з космічних апаратів

141

 «У рамках створення спільно з Державним космічним агентством України та Національним центром управління та випробувань космічних засобів регіонального космічного центру "Полісся" встановлено антенну станцію для прийому інформації з космічних апаратів», – повідомив ректор Житомирського національного агроекологічного університету.

Відзначимо, що космічний центр «Полісся» діятиме на базі ЖНАЕУ, а його створенню передувала низка зустрічей та візитів для обміну досвідом, а також підписання угод про співпрацю:

-у сфері розробки та випробування передавальної апаратури, антенних систем з різним діаметром дзеркал для наземних супутникових станцій з Тернопільським державним науково-технічним підприємством «Промінь»;
-у сфері розробки та випробування електро- і радіовимірювальної апаратури, пристроїв для інформаційно-комунікаційних технологій, засобів моніторингу наземних об’єктів і контролю навколишнього середовища, деталей і вузлів механічного та каркасно-штампувального виробництва, застосування безпілотного авіаційного комплексу "SPECTATOR" для аграрного сектору з  ВАТ «Меридіан» ім. С. П. Корольова;
-у сфері космічної, наукової і науково-технічної діяльності з Національним центром управління та випробувань космічних засобів.


Крім цього,  у січні цього року в Житомирському національному агроекологічному університеті   вперше  відбувся  форум  «Космічні технології для агробізнесу», а у червні – масштабний Національний форум «Корольов. Космос. Житомир». 

Пресслужба Житомирського національного агроекологічного університету
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here