Home Освіта У Житомирі вже працює дитсадок на Крошні, офіційне відкриття якого буде через...

У Житомирі вже працює дитсадок на Крошні, офіційне відкриття якого буде через тиждень

141

 Пріоритет міста Житомир— відновлення додаткових груп у садочках та забезпечення усіх дітей дошкільною освітою. Вже з 8 листопада близько 100 дітей пішли у новий садочок № 58, що знаходиться на вул. вулиці Крошенській, 12 у Житомирі. Офіційну презентацію закладу запланували на 16 листопада.


«Дитячий садок №58 вже почав працювати, але ще триває набір дітей. Зараз його відвідують до 100 вихованців, до кінця тижня діток буде більше. Керівництво влаштувало невеличке свято, але офіційне відкриття ми запланували на 16 листопада. Ми хочемо, щоб діти освоїлися, звикли до вихователів, а вже потім можна запрошувати в гості. Це важливіше», – повідомив Сергій Сухомлин.

Він також додав, що відновлення додаткових груп у садочках та забезпечення усіх дітей дошкільною освітою є пріоритетом для міста.

Нагадаємо, дошкільний навчальний заклад розрахований на 12 груп. ДНЗ зможе прийняти близько 320 дітей. Тут будуть функціонувати 4 різновікові групи: раннього віку, молодшого, середнього та старшого.

«Пріоритетною для міста є освіта, тому що без освіти ми не зможемо бути успішними. Влітку цього року ми відкрили оновлений корпус гімназії №3. Восени – новий дитячий садочок. Місто робить усе можливе, аби щороку відкривати якомога більшу кількість груп, щоби усі діти були забезпечені дошкільною освітою», — зазначив Сергій Сухомлин.

З 2015 року у відновлення садочка Житомирська міська рада інвестувала понад 10 млн грн., з фонду регіонального розвитку на будівництво було спрямовано поняд 20 млн грн.

«Ця будівля була збудована ще у 1985 році. До 1996 року тут працював садочок. Пізніше, у зв’язку з відсутністю фінансування садок закрили, приміщення почало пустувати. І лише у 2014 році Житомирська міська рада прийняла на баланс це приміщення. З 2015 року ми почали працювати над тим, щоб відновити цю дошкільну установу. Була виготовлена проектно-кошторисна документація, розпочали ремонтні роботи, і зараз ми маємо відремонтовано 12-груповий садочок, в тому числі чотири групи для дітей з порушенням мовлення», – додав міський голова Сергій Сухомлин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here