Home Освіта У Житомирі відроджують радянську військову гру «Зірниця»

У Житомирі відроджують радянську військову гру «Зірниця»

225

20 травня у Житомирі на базі військової частини (Богунія, орієнтовно, зупинка тролейбуса «Сабурова») о 10.00 відбудеться урочисте відкриття обласного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця». 

Гра складається з двох частин – конкурси та спортивні змагання (конкурс строю та пісні, воєнно-історичний конкурс за принципом гри "Брейн-ринг", вогнева підготовка, метання "гранати", долікарська допомога, топографічна підготовка), воєнізована естафета "Десант".

Передбачено, що гра буде проводитись щорічно в три етапи: І етап – міський та районний у березні-квітні; ІІ етап – республіканський (АР Крим), обласний, міський (Київ та Севастополь) у квітні-травні. ІІІ – Всеукраїнський етап (фінал) – проводиться у вересні.

На Житомирщині ініціативу проведення «Зірниці» було підтримано обласною владою, і голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук питання організації і проведення «Зірниці» взяв під особистий контроль. Впродовж квітня у всіх районах і містах області відбулися районні та міські етапи змагань. До Житомира 20 травня з’їдуться кращі команди з усіх куточків області, які стали переможцями I етапу. Найкраща з них відстоюватиме честь області на Всеукраїнському етапі, який відбудеться у вересні в МДЦ «Артек».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here