Home Освіта У Житомирі студенти агроуніверситету долучалися до встановлення нерестових гнізд на ...

У Житомирі студенти агроуніверситету долучалися до встановлення нерестових гнізд на водосховищі

95

 Студенти Житомирського національного агроекологічного університету спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» на чолі із доцентами кафедри біоресурсів, аквакультури та природничих наук Іщук О.В. і Світельським М.М. разом з інспекторами Житомирського рибоохоронного патруля 25 квітня проводили екологічну акцію  встановленню нерестових гнізд на Житомирському водосховищі та річках Тетерів, Гуйва, Гнилопять.

Встановлення штучних нерестових гнізд особливо актуально в Житомирському водосховищі, оскільки тут навесні сильно коливається рівень води. Відкладена на мілководді поблизу берега ікра після швидкого падіння рівня води обсихає і гине, що зменшує популяцію цінних видів рибДля вирішення цих проблем якраз і встановлюються штучні нерестові гнізда, – повідомив начальник Житомирського рибохоронного патруля Гонтар О. І.

Конструкція встановлених штучних нерестових гнізд була дуже проста: зрізані кущі, або хвойні гілки зв’язувалися у вигляді довжелезного сніпка, а потім по всій його довжині чіплялися порожні пластикові пляшки, які будуть утримувати гніздо на плаву, а на кінцях прив’язували каміння для стійкого положення конструкції на воді. 

Основні види, для яких призначаються встановлені штучні нерестові гнізда – короп, сазан, карась, лящ, плітка та судак. 

Під час проведення екологічної акції було встановлено понад 200 штучних нерестових гнізд.

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here