Home Освіта У Житомирі розробляють нову мережу освітніх закладів

У Житомирі розробляють нову мережу освітніх закладів

136

 У місті Житомирі функціонує 32 загальноосвітні школи, 45 дошкільних навчальних заклади, 6 позашкільних закладів, а також 6 закладів професійно-технічної освіти та 3 заклади приватної форми власності.

Наразі департаментом освіти здійснюються заходи з підготовки до навчального року  нової мережі освітніх закладів Житомира.

За словами заступника директора департаменту освіти Раїси Кошевич цей процес є тривалим і кропітким, адже необхідно не лише  підготувати навчальні заклади для злагодженої роботи у період навчального року 2019-2020 років, а й  забезпечити впровадження освітньої реформи.

Ідея реформи полягає у введенні 12 – річної шкільної освіти, яка складатиметься з початкового, базового та профільного навчання.

«Початкова освіта триватиме чотири роки. Саме з цього етапу розпочалося впровадження Нової української школи у Житомирі, коли у 2018 році першачки пішли до школи.  Після цього етапу в 2022 році учні перейдуть до навчального закладу базової середньої освіти – гімназії, де здобуватимуть знання протягом п’яти років. Після її завершення, вони мають скласти підсумковий іспит ЗНО та у 2027 році, залежно від власних вподобань,  зможуть вступити  до ліцею чи професійного закладу освіти. Отримання профільної освіти у даних закладах триватиме три роки. А вже після закінчення навчання діти матимуть змогу піти до вищого навчального закладу», – коментує Раїса Кошевич.

Детальніше про організацію і проведення прийому дітей в 1-й клас до закладів загальної середньої освіти у 2019- 2020 навчальному році з 1 березня  по 31 травня 2019 року читайте ТУТ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here