Home Освіта У Житомирі недостатність 17 млн грн на зарплату освітянам – депутати звернуться...

У Житомирі недостатність 17 млн грн на зарплату освітянам – депутати звернуться до МОН

392

Недостатність коштів освітньої субвенції на заробітну плату педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти у м. Житомир становить 17,1 млн. грн.

Про це йдеться у проєкті рішення міської ради та звернення депутатів до ОДА, облради і МОН.

Депутати скаржаться на неправильний розподіл освітньої субвенції, через що велику частину коштів доводиться фінансувати з міського бюджету.

«Житомирська міська рада неодноразово надавала свої пропозиції щодо зміни формули розподілу освітньої субвенції (далі – Формула), проте, щорічне недофінансування галузі освіти залишається проблемою, яку вирішують органи місцевого самоврядування за рахунок власних коштів», – йдеться у зверненні.

Зазначається, що при формуванні місцевого бюджету на 2021 рік недостатність освітньої субвенції становила 36,7 млн. грн. дефіцит субвенції вже перекрили на 19,6 млн грн із міського бюджету.

Однак недостатність лишається ще на рівні 17,1 млн грн.

«Одним із факторів, що впливає на недостатність коштів на виплату заробітної плати педагогічних працівників, є відсутність у Формулі розподілу освітньої субвенції видатків на індивідуальну форму здобуття освіти, які у 2021 році складають 16,1 млн. грн», – йдеться в документі.

Депутати проситимуть додатково виділити кошти із держбюджету – 17,1 млн грн – на виплату зарплати освітянам.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here