Home Освіта Три житомирські університети потрапили у ”ТОП-200 Україна”

Три житомирські університети потрапили у \”ТОП-200 Україна\”

171

Центр міжнародних проектів «Євроосвіта», в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, презентував новий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2019».

Як зазначають укладачі рейтингу, при ранжуванні закладів вищої освіти експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, напрацьовані міжнародною Конференцією IREG 2019 «Академічні рейтинги: виклики і проблеми для вищої освіти», яка цього року проходила в Університеті Болоньї 8-10 травня 2019 року.

Однією із головних тенденцій в цьогорічному ранжуванні університетів залишалося знаходження балансу між створенням нових, критичних знань, результатів досліджень та інновацій і практичною трансформацією цих напрацювань в розвиток сучасного суспільства.

За результатами ранжування, перше місце у рейтингу посів Київський національний університет імені Тараса Шевченка, який у цьому році посунув з першої сходинки Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені ігоря Сікорського».

76-те місце зайняв Житомирський державний технологічний університет, 120-те – Житомирський державний університет імені Івана Франка, а от Житомирський національний агроекологічний університет займає 136-ту сходинку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here