Home Освіта Студенти готуються до занять у першому сайт-парку в Україні

Студенти готуються до занять у першому сайт-парку в Україні

152

20 вересня у Полтаві в студентському сквері по вул. Монастирській відкрили перший в Україні безкоштовний інтернет-парк. Ініціатором стала студентська рада. Парк відкрили через місяць після їх звернення.

Директор Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Буднікова розповіла, щоб технічно обладнати парк, домовились з "Укртелекомом" про інтернет. Замовили найбільшу швидкість. А в міськраді встановили спеціальне обладнання, яке посилає сигнал на студентський сквер. У парку біля фонтану поставили табличку з написом "WI-FI зона". За інтернет-з’єднання міськрада щомісяця платитиме 130 грн.
 
"Нарешті можна спокійно посидіти в інтернеті на свіжому повітрі, – розказав п’ятикурсник педагогічного університету Олександр Геращенко, 23 роки. – Зараз вся там уся корисна інформація. І перед підготовкою до занять, тепер можна вийти з універу на сто метрів і закачати на ноутбук все, що необхідно".
 
Більшість студентів сидить у соціальних та пошукових мережах. Але скаржаться на малу швидкість і постійні перебої з інтернетом.
 
"Зайти в інтернет з мобільного майже неможливо, вибиває кожні п’ять хвилин, – поскаржився Володимир Назаренко з іноземного відділення факультету філології та журналістики педуніверситету. – Хоча, коли в парку менше людей, можна користуватись".
 
У міськраді кажуть, якщо цієї зони буде мало, відкриють ще два парки, біля аграрної академії та техуніверситету
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here