Home Освіта Посвята першокурсників-2018 у Житомирському агроуніверситеті. ФОТО

Посвята першокурсників-2018 у Житомирському агроуніверситеті. ФОТО

154

Символічні ключ від знань, залікову книжку та студентський квиток вручили під час святкового концерту у літньому театрі «Ракушка» 3 вересня студентам першого курсу Житомирського національного агроекологічного університету.

Традиційно керівництво  та професорсько-викладацький колектив ЖНАЕУ спільно із молоддю пройшлися до місця проведення заходу урочистою ходою у супроводі духового оркестру та ансамблю барабанщиць, тримаючи у руках символіку закладу вищої освіти та жовто-блакитні кульки.

Урочистості з нагоди Дня знань та посвяти першокурсників ЖНАЕУ відвідали: міський голова Житомира Сергій Сухомлин, народні депутати України Борислав Розенблат та Павло Дзюблик, випускник технологічного університету, колишній голова Житомирської ОДА Юрій Забела, які всіляко підтримують навчальний заклад.  

З вітальним словом до почесних гостей свята – першокурсників, звернувся ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан. 

«Житомирський національний агроекологічний університет – єдиний в державі аграрний вищий навчальний заклад екологічного спрямування та єдиний  у Житомирській області національний заклад вищої освіти, який є базовим з підготовки фахівців для більшості галузей економіки Полісся  (Житомирської, Рівненської, Волинської областей).  На сьогоднішній день наш університет – це 7 тисяч студентів, які здобувають освіту за 27 спеціальностями на 8 факультетах.  Це 42 кафедри і 85 їх філій на виробництві та в науково-дослідних установах, 10 навчальних корпусів і 8 гуртожитків,  Ботанічний сад, дослідне поле, навчальна ферма, лабораторія кінології, навчальна пасіка, навчально-науково-виробниа клініка ветеринарної медицини, Центр органічного виробництва «Полісся Органік», хіміко-аналітична лабораторія, Центр еколого-енергетичних технологій, лабораторія екології лісу, музей грунтів і мінералів, лабораторія геодезії та землеустрою, наукова бібліотека, лабораторія відновлювальної енергетики та ще багато всього-всього, –  поділився ректор ЖНАЕУ Олег Скидан. – ЖНАЕУ  – сучасний і потужний навчальний заклад, обравши який ви зробили впевнений крок до професійної реалізації. Тепер ви  – частина великої родини університету із майже столітньою історією. Ми демонструємо високі темпи розвитку, залишаємося центром освіти й науки, а поряд з тим  –  організовуємо і підтримуємо масштабні благодійні та волонтерські проекти, ініціюємо проведення заходів обласного, всеукраїнського і міжнародного рівня.  Переконаний, що ви так само долучатиметесь до цих заходів, будете з гордістю нести звання «студента Житомирського національного агроекологічного університету», а ваша молодість, наснага та завзятість  сприятимуть подальшому розквіту і  навчального закладу, і регіону та країни загалом. Вітання вам та вашим рідним. В добру путь і гарних вражень від навчання». 

Міський голова Сергій Сухомлин також привітав зі святом усіх присутніх та побажав вдалого навчального року.

«Дорогі студенти, ці роки, коли ви будете навчатися в одному з найкращих в Україні агроуніверситеті, запам’ятаються вам назавжди. Я хочу подякувати викладачам та ректору університету Олегу Скидану за їхній вклад у розвиток освіти Житомира. Адже без підготовки кваліфікованих кадрів неможливий успішний розвиток нашого міста», – зазначив Сергій Сухомлин.

Крім того, очільник міста вручив вітальні листи викладачам: професору Гуральській Світлані Василівні, доценту Данкевичу Віталію Євгеновичу, завідувачу кафедри Ключевичу Михайлу Михайловичу, доценту Кот Тетяні Францівні, доценту Литвинчук Ірині Леонідівні, доценту Молодецькій-Гринчук Катерині Валеріївні, доценту Николюк Ользі Миколіївні, доценту Федонюк Тетяні Павлівні.

Народний депутат  ВРУ Павло Дзюблик, вітаючи  першокурсників  із початком  навчального року у новому статусі, закликав їх не лише «працювати на диплом» та насолоджуватися студентським життям, але й використовувати додаткові можливості – займатися спортом, вивчати іноземну мову, розвиватися всебічно. Також він вручив грамоти трьом викладачам агроуніверситету.

«Студенти мають унікальну можливість – не лише здобути освіту, але й, по великому рахунку, визначитися зі своїм місцем у житті. Значний вплив на цьому етапі на них мають наставники – викладачі. Тож я бажаю і тим, і іншим – сил, терпіння, взаєморозуміння і результативної співпраці», – зауважив Дзюблик.

Ректор ЖНАЕУ Олег Скидан нагадав, що саме завдяки народним обранцям, депутатам обласної ради, друзям і партнерам університет отримав додаткові кошти на ремонт даху, спортивного комплексу, облаштування комп’ютерного класу, модернізацію обладнання, тощо. 

Юрій Забела нагадав, що свого часу він був причетний до історичної події в житті  ЖНАЕУ – присвоєння агроуніверситету статусу «національного».

«З того часу минуло рівно 10 років і мені приємно бачити, що колектив університету не лише зберіг гарні традиції, але й примножує добру справу – навчає і виховує майбутнє країни. Тисячі молодих людей зростали професійно і духовно у стінах цього навчального закладу, – додав Забела. – Викладачі – це люди з великим серцем, які повсякчас діляться своїми знаннями та вміннями зі студентами, бути їх керівником – велика честь та відповідальність. Користуючись нагодою, хочу вручити подяку безпосередньо технологічному факультету, а також передаю сертифікат на придбання нового обладнання для лабораторії факультету, що сприятиме ще кращій підготовці фахівців. У найближчих планах – придбати необхідне програмне забезпечення». 

Ректор вручив Юрію Забелі медаль «Гордість ЖНАЕУ» – спеціальну відзнаку, яку заснували до 95-річчя університету в минулому році.

До привітань колег приєднався і народний депутат Борислав Розенблат:  «За час свого існування ваш навчальний заклад неодноразово змінював назву, але ви зуміли зберегти науку та продовжуєте передавати цінний досвід студентам. Усе це завдяки великому колективу викладачів – людям, які все своє життя і всю свою душу віддають на те, щоб навчати нашу молодь, навчати тих, хто розвиватиме   країну. Хочеться, аби країна досягала не лише високих показників у аграрному секторі, у виробництві сої, кукурудзи, пшениці, але й підкорювала найвищі вершини науки, аби  мали найкращі результати у захисті рослин, були першими в технологіях, техніці. І я  щиро вірю, що це під силу студентам та колективу ЖНАЕУ».

Після привітань гостей і вручення нагород, вшанування пам’яті загиблих воїнів  та  клятви першокурсників, святковий захід продовжився  концертом за участю солістів обласної філармонії ім.С.Ріхтера, академічного ансамблю танцю «Сонечко» і талановитих студентів ЖНАЕУ.

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here