Home Освіта Після термосанації гімназія в Житомирській області зменшила споживання газу на 20%

Після термосанації гімназія в Житомирській області зменшила споживання газу на 20%

109

Яскрава школа одразу привертає увагу до себе перед самим Бередичевом. Це Гришковецька гімназія. Фасад будівлі утеплений та розфарбований у різні кольори. У навчальному закладі створюється Новий освітній простір. Наразі тривають внутрішні ремонтні роботи та монтують нову систему опалення з терморегулятором в кожному класі. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

У Гришковецькій гімназії Бердичівського району тривають роботи з переобладнання лівого крила школи у форматі Нового освітнього простору. Це три поверхи, на яких розташовані їдальня, спортивний зал, актова зала, класи початкової школи та навчальні кабінети для старших учнів.

«Минулого року було утеплено фасад школи. Опалювальний сезон показав наскільки це ефективно. Хоч в нас і була минулої зими ще стара система опалення, все одно зекономили 10 тисяч кубів газу, а це 22 % з попереднім сезоном. Сучасна система з теплорегулятором у кожному класі – допоможе зекономити ще більше», – розповідає директор Гришковецької гімназії Володимир Вержибок.

За словами директора школи, планують завершити всі внутрішні ремонтні роботи до кінця жовтня, щоб всі класи були задіяні в навчальному процесі. Адже другий поверх, де зараз монтують нові батареї, роблять ремонти в кабінетах, – це класи початкової школи. Саме тут створюються умови відповідно до вимог Нової української школи для навчання першокласників. Цьогоріч у гімназії три перших класи, в який навчається 66 школярів. Загалом у навчальному закладі понад 420 учнів. Це найбільша школа в Бердичівському районі.

«У нас продовжуються ремонтні роботи внутрішніх приміщень. Це заміна підлоги, штукатурка стін, вирівнювання стелі та повна заміна системи опалення. Зробимо класи, які буд відповідати Новому освітньому простору і вимогам НУШ. Плануємо завершити ремонти до кінця жовтня. Основні роботи вже проведені, залишилися – оздоблювальні», – розповідає Володимир Вержибок.

Вхід гімназії вже обладнали пандусом, створюють ресурсну кімнати для дітей з особливими освітніми потребами. Наразі в школі навчається одна дитина на інклюзивному навчанні.

Нагадаємо, що у Гришковецькій гімназії вже функціонує сучасна мультимедійна бібліотека. А також проведений швидкісний інтернет.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here