Home Освіта Назвали дати канікул для українських школярів у 2021 році

Назвали дати канікул для українських школярів у 2021 році

1521

Попри нещодавній локдаун, дати шкільних канікул у 2021 році поки залишаються незмінними. Цьогоріч з 22 березня до 28 березня в українських школах триватимуть весняні канікули.

Також учні матимуть додатковий вихідний 8 березня. Літні канікули почнуться 1 червня та триватимуть до 31 серпня включно.

Новий навчальний 2021-2022 рік діти розпочнуть у середу, 1 вересня. Осінні канікули зазвичай починаються наприкінці жовтня і тривають тиждень, тому наступного навчального року вони стартують 25 жовтня та триватимуть до 31 числа. Зимові канікули тривають з кінця грудня до десятих чисел січня, орієнтовно вони почнуться 27 грудня і завершаться 9 січня 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вважає, що українські школи готові до дистанційного навчання

Терміни канікул можуть змінюватись в залежності від погоди, опалення чи особливостей регіону. Зважаючи на це, школа може сама змінювати дати відпочинку для дітей і призначати додатковий карантин або канікули. Щорічно МОН рекомендує періоди канікул, у які більшість навчальних закладів їх проводять. Однак в окремих школах навчальний процес може бути організований інакше. При цьому школи зобов’язані дотримуватися важливого правила — загальна тривалість канікул на рік має складати не менше 30 днів, без урахування літніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У європейське село на Житомирщині їдуть на роботу зі столиці. ВІДЕО

На тривалість та дати канікул може вплинути епідситуація Covid-19. Якщо на самоізоляції перебувають понад 50% учнів або співробітників, а також якщо є перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ, навчальний заклад закриють на вимушений карантин.

Крім того, найближчим часом очікується повернення України до адаптивного карантину. Це означає, що робота шкіл та інших навчальних закладів в традиційному режимі буде неможлива в червоних карантинних зонах. Дітям доведеться навчатися дистанційно.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here