Home Освіта На Житомирщині виявили кишкову паличку у пробах грунту на території ДНЗ

На Житомирщині виявили кишкову паличку у пробах грунту на території ДНЗ

172

7 проб грунту, який брали на територіях ДНЗ, оздоровчих закладів та місць відпочинку області, показали перевищення вмісту кишкової палички.

Інформацію про річний моніторинг стану забрудненості грунтів на території Житомирщини надали в ГУ Держпродспоживслужби області.

"Відхилення виявлялись в дитячих дошкільних закладах Бердичівського, Коростенського, Малинського, Пулинського та Романівського районів, а також в міській зоні відпочинку м. Бердичева та міському пляжі м. Новоград-Волинського", – інформують в управлінні.

За результатами виявлених відхилень керівникам освітніх закладів направлено 2 приписи та 3 рекомендаційні листи щодо усунення виявлених недоліків, зокрема надано пропозиції щодо проведення заміни піску на ігрових майданчиках в дитячих закладах. Терміни виконання пропозицій знаходяться на контролі фахівців районних управлінь.

Загалом упродовж 2019 року фахівці провели 950 досліджень забруднення грунту, які відібрали в дитячих дошкільних та оздоровчих закладах, місцях масового відпочинку населення (пляжі, зони відпочинку).

Проби грунту досліджувались за санітарно – гігієнічними показниками (свинець, кадмій, мідь, цинк), вмістом нітратів та пестицидів, за мікробіологічними (ентерококи, патогенні ентеробактерії, кишкова паличка) та санітарно-гельмінтологічними показниками (визначення личинок, яєць гельмінтів та цист кишкових найпростіших).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here