Home Освіта На Житомирщині у 6 закладах професійної-технічної освіти впровадили дуальну форму навчання

На Житомирщині у 6 закладах професійної-технічної освіти впровадили дуальну форму навчання

130

У 6 закладах професійної-технічної освіти області вже впроваджена дуальна форма навчання з 11 професій. Студенти отримують теоретичні знання у вузах, а виробниче навчання проходять на різних підприємствах, з якими ПТНЗ заключили відповідні угоди. Про це повідомляє управління освіти і науки ОДА.

Під час Координаційної ради з питань реформи освіти, яка відбулася сьогодні, 9 липня,

Глава Уряду Володимир Гройсман наголосив, що реформа освіти також передбачає і впровадження нових технологій у професійно-технічному навчанні.

За інформацією управління освіти і науки ОДА, на Житомирщині діє 8 навчально-практичних центрів професійно-технічної освіти, серед яких: 4 центри будівельного напряму, решта – громадського харчування, швейного напряму, зварювальних технологій та електротехнічного напряму.

У 2019 році планується відкриття в області ще 2 таких центрів – з професії «Монтажник систем утеплення будівель» та слюсарного напряму. Крім цього, з 2017 року в області впроваджують елементи дуальної форми навчання.

Зокрема, студенти у 6 закладах за цією формою навчаються теорії у вузах та проходять практику на підприємствах з 11 професій.

За дуальною формою навчаються наразі студенти у Бердичівському професійному будівельному ліцеї, ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира», Центрі професійно-технічної освіти м. Житомира, ПТУ№ 16 м. Коростеня, ДНЗ «Бердичівське вище професійне училище» та ДНЗ «Малинський професійний ліцей».

Загалом з державного бюджету на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази ПТНЗ Житомирської області у цьому році виділено 1 млн 75,5 тис. грн. Ще 1 млн грн – на розвиток дуальної освіти у цих закладах.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here