Home Освіта На Житомирщині побільшало випускників вишів, які шукають роботу

На Житомирщині побільшало випускників вишів, які шукають роботу

108

В пошуках роботи до служби зайнятості звертається все більше випускників вишів. Про таку тенденцію останніх років розповіла начальник відділу статистики, моніторингу та прогнозування обласного центру зайнятості Лариса Барчук. Ситуацію пані Лариса проілюструвала цьогорічними цифрами:

«Впродовж цього періоду роботу шукали 2400 випускників вищих навчальних закладів, близько 1800 випускників професійно-технічних навчальних закладів та 533 випускники загальноосвітніх шкіл. І варто зауважити, що в останні два роки спостерігається тенденція до зростання кількості звернень випускників вищих та професійно-технічних навчальних закладів».

І це не дивина, а відображення давно існуючої ситуації – потреби ринку праці і спеціальності, за якими навчають у вишах, не співпадають. Ринок потребує кваліфікованих робітників, інженерів, лікарів з великим досвідом роботи, а їх фактично немає. До речі, в структурі офіційно зареєстрованих в області в цьому році безробітних лише 38 відсотків не мають ніякої освіти, крім шкільної. Решта десь вчилися, найбільша частка (29%) отримала професійно технічну освіту, далі йдуть безробітні з базовою або незакінченою (21%) та з повною вищою освітою (12%).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here