Home Освіта На Житомирщині обіцяють покращити якість харчування дітей у 2020 році

На Житомирщині обіцяють покращити якість харчування дітей у 2020 році

161

33% харчоблоків у закладах освіти Житомирської області не відповідають гігієнічним вимогам. А це їдальні у 381 школі області.

З цією проблемою боротимуться обласні чиновники у 2020 році – обіцяють оновити не тільки техніку, а й підвищити якість продуктів. Відповідну програму "Дітям Житомирщини – безпечне та якісне харчування" планують прийняти 18 грудня на сесії обласної ради.

"Досягнення мети буде здійснюватись шляхом покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, забезпечення безперебійної роботи інженерних мереж, укомплектування харчоблоків достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання…", – йдеться у програмі.

Зокрема, у наступному році планують відремонтувати та забезпечити новим обладнанням харчоблоки у понад 130 закладах освіти. На це із державного бюджету спрямовують 13,4 млн грн.

Також із обласного бюджету виділять 29,1 млн грн на забезпечення якісним харчуванням, щоправда, вихованців шкіл-інтернатів.

Загалом на реалізацію програми з підвищення якості харчування дітей витратять 42,6 млн грн у 2020 році та понад 101 млн грн за наступні три роки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here