Home Освіта На Міжнародному конкурсі з ІТ-технологій за першість боротимуться троє учнів з Житомира

На Міжнародному конкурсі з ІТ-технологій за першість боротимуться троє учнів з Житомира

285

Вже за два дні стартує Міжнародний конкурс з ІТ-технологій «Інфоматрікс-2019», на якому понад 1000 учасників з 46 країн світу представлятимуть більше 500 проектів.

Від Житомирщини цього року участь бере троє учнів з обласного центру, які входять до складу української делегації. Конкурс проходитиме у місті Бухарест (Румунія) з 20 по 24 квітня.

«Нам пощастило, що Ігор Гундич надав фінансову підтримку, щоб діти змогли поїхати на цей конкурс. Також допоміг із сувенірами, якими наші учні будуть обмінюватися з іншими учасниками. Адже вони не лише представлятимуть свої проекти, але працюватимуть на стендах, спілкуватимуться з представниками інших країн», – розповів вчитель інформатики ЗОШ №17 м. Житомира Микола Тарасюк, який готував житомирську команду до цих змагань.

Цього року на престижному Міжнародному конкурсі «Інфоматрікс-2019» Україну представляють 15 учасників, серед них троє учнів з Житомирської області. Щоб потрапити до національної збірної, що їде боротися за світову першість, потрібно пройти чимало відбіркових етапів та гідно представити свої проекти.

«Команда, яку я готував, виборола на українському відборі призові місця. Навіть двоє учнів, котрі презентували свої експериментальні проекти змогли вибороти перші місця. Це роботи в категоріях «Short movie» та «Комп’ютерний art». Ми розраховували, що вони просто спробують себе, візьмуть участь, а вийшло так, що перемогли», – зазначив Микола Тарасюк.

Житомирську область на конкурсі «Інфоматрікс-2019» представлятимуть троє учасників:

– учень 10-го класу ліцею при ЖДТУ Артем Пазич;

– учень 11-го класу ЗОШ №17 м. Житомира Олександр Федоров;

– учениця 9-го класу ЗОШ №17 м. Житомира Світлана Новіцька.

Учасники «Інфоматрікс» змагаються за бронзові, срібні та золоті медалі. Впевнені, що житомирські учні здобудуть перемогу! Цього року на «Інфоматрікс» вже подали до участі понад 500 проектів, приїде більше 1000 учасників з 46 країн світу. Минулого року у конкурсі від України взяли участь 13 учасників, 11 з яких вибороли першість.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here