Home Освіта Людмила Зубко передала Недільній школі при Свято-Михайлівському соборі обладнання для безпечного навчання

Людмила Зубко передала Недільній школі при Свято-Михайлівському соборі обладнання для безпечного навчання

189

Недільна школа при Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира стала ще одним навчальним закладом, який посилить безпеку учнів та педагогічного колективу завдяки участі у проєкті «Альтернатива є – безпечна школа».

Цей проєкт, започаткований підприємицею і засновницею ГО «Житомир, зроби голосніше» Людмилою Зубко, допомагає на 90% знизити ризик інфекційних захворювань у школах.

Недільна школа навчає близько 1 300 учнів, а викладає тут майже пів сотні вчителів. Тому питання безпеки навчання є вкрай нагальним. Після того, як Недільна школа на початку серпня приєдналась до проєкту «Альтернатива є – безпечна школа», тут був проведений ретельний аудит. Фахівці Національної експертної групи з інфекційного контролю оцінили всі приміщення, проаналізували результати та надали свої поради: що змінити і закупити, аби максимально убезпечити учнів та вчителів.

«Коли йдеться про безпеку і здоров’я дітей, дрібниць не буває. Влада, на жаль, виявилась неспроможною системно напрацювати правила безпечного навчання. Саме тому ми з командою фахівців започаткували проєкт "Альтернатива є – безпечна школа". На прикладі усіх шкіл, які долучилися до проєкту, ми показуємо, як насправді треба готувати навчальні заклади до роботи в умовах пандемії. Ми на крок попереду держави», – наголосила Людмила Зубко.

У понеділок вона передала школі нове обладнання, серед якого ліктьові змішувачі, пральна машина, диспенсери, сміттєві корзини з педаллю, дезінфекційні засоби, термометри, гігрометри та інше.

Раніше команда проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» Людмили Зубко розробила і передала Міністерству охорони здоров’я «Протоколи загальноосвітнього навчального закладу на період обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією COVID-19».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here