Home Освіта Людмила Зубко на прикладі ще однієї школи показала, як влада мала б...

Людмила Зубко на прикладі ще однієї школи показала, як влада мала б захищати житомирських учнів

185

Житомирська загальноосвітня школа №36 ім. Я.Домбровського, у якій навчається понад 600 учнів, отримала обладнання, яке дозволить розпочати навчальний рік із забезпеченням максимальної інфекційної безпеки як для учнів, так і для вчителів.

Це стало можливим завдяки тому, що школа звернулася до команди проєкту «Альтернатива є – безпечна школа», ініціаторкою якого є підприємиця, голова громадської організації «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко.

Перелік необхідного обладнання було складено фахівцями Національної експертної групи з інфекційного контролю NEGIC на підставі попереднього ретельного аудиту у цьому навчальному закладі.

28 серпня школа отримала сучасні мопи для прибирання та дезінфекції, зволожувачі повітря, диспенсери, дезінфектори, термометри-гігрометри, ліктьові змішувачі та багато іншого.

«Ця школа стала першим муніципальним навчальним закладом, який звернувся до команди нашого проєкту «Альтернатива є – безпечна школа». Адже засобів, якими школи забезпечує міська влада, недостатньо для того, щоб якісно вберегти дітей та вчителів від поширення інфекцій. Ми не можемо замінити собою владу. Але це той випадок, коли ми з командою знову попереду неї», – зазначила Людмила Зубко.

За підрахунками її команди, для підготовки гідних умов інфекційної безпеки у кожній з 41 школи Житомира необхідно близько 12 млн грн, але міськвиконком виділив на ці потреби лише 4,5 млн грн. Між тим, на депозитах і казначейських рахунках Житомирської міськради знаходиться 101 млн грн.

«Про ініціативу «Альтернатива є – безпечна школа» почули батьки нашої школи і запропонували мені звернутися до Людмили Зубко. Ми беремо участь у багатьох проєктах, але вперше маємо настільки блискавичний результат. Тепер ми точно готові до того, щоб безпечно відчинити свої двері з 1 вересня», – розповіла директорка школи №36 Олена Кулініч.

Раніше Людмила Зубко опублікувала універсальний чеклист. З його допомогою самостійний аудит протиінфекційного стану будь-якої школи можуть провести самі батьки або вчителі. На підставі отриманих даних можна звертатися до міської влади з вимогою про виділення необхідних коштів для забезпечення безпеки у школі. На переконання Зубко, освіта зараз має бути у пріоритеті.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here