Home Освіта Людмила Зубко: Альтернатива дистанційному навчанню є – безпечна школа

Людмила Зубко: Альтернатива дистанційному навчанню є – безпечна школа

217

В Житомирській загальноосвітній школі I-III ступеня "Сяйво" стартував проект «Альтернатива є – безпечна школа».

Його ініціатори – підриємиця і засновниця громадської організації "Житомир, зроби голосніше" Людмила Зубко і Національна експертна група з інфекційного контролю (NEGIC) на чолі з лікарем-епідеміологом Андрієм Александріним – хочуть надати школі можливість працювати в умовах адаптивного каратнину.

Зачинені через карантин школи викликають значні проблеми як для учнів та учителів, так і для батьків, які змушені шукати компроміс між роботою і потребами дитини. Повернутися до навчання у школі можна, якщо зробити його по-справжньому безпечним, вважають автори «Альтернатива є – безпечна школа».

«Я ініціювала цей проект по одній дуже простій причині: всі ми знаходимось в одному човні. Сьогодні ми маємо бути чесними з усіма: і з учителями, і з батьками, і з учнями. На жаль, ми не чуємо від уряду, як маємо готувати школи до роботи в період пандемії. Тому треба брати відповідальність на себе», – заявила Людмила Зубко на презентації проекту.

Першою школою, яка взяла участь в проєкті, стала житомирська загальноосвітня школа «Сяйво». Тут провели аудит інфекційної безпеки, на основі якого фахівці розроблять програму. Далі проведуть навчання зі всіма школярами, вчителями та батьками, а після відкриття постійно моніторитимуть ситуацію та дотримання правил безпеки.

За словами Андрія Александріна, результатом стане «золотий стандарт» для всій країни на прикладі Житомира. Свої напрацювання ініціативна група передасть МОЗ і МОН.

«Непрацююча школа – це ланцюгова реакція, коли хтось залишається вдома – хтось не йде на роботу – втрачає дохід. Ми всі заручники цієї ситуації, але альтернатива завжди є. Тому ми проведемо аудит, відпрацюємо протоколи, пропишемо порядок – школи зможуть працювати безпечно», – переконана Людмила Зубко.

Нагадаємо, раніше Людмила Зубко та Андрій Александрін вже мали досвід спільної розробки протиепідемічних протоколів. Багато в чому завдяки їхній ініціативі на початку травня до роботи в Україні повернулися понад мільйон співробітників кафе та ресторанів. У квітні Людмила Зубко та NEGIC розробили протоколи для безпечної роботи закладів харчування, на підставі яких МОЗ дозволив відкрити кафе і ресторани. «Завтра можуть бути інші віруси, інші виклики, і ми повинні навчитися з цим жити», – відзначала ще у квітні Людмила Зубко.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here