Home Освіта Кулінарний експерт Євген Клопотенко презентує в Житомирі “Нове шкільне харчування”

Кулінарний експерт Євген Клопотенко презентує в Житомирі “Нове шкільне харчування”

267

 У Житомир на базі гімназії №3 14 березня з 13.30 до 16.00   відбудеться перше регіональне зібрання, присвячене програмі “Нове шкільне харчування”, метою якої є підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах. 


У рамках цього заходу команда проекту презентує   “Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах”, а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільні їдальні. 

Чинний збірник рецептур, який наразі використовується у школах,  виданий ще у 1957 році, з незначними корегуваннями у 1984 та 1991 роках. 

Автор проекту, кулінарний експерт – Євген Клопотенко відзначив, що шкільне харчування – це частина навчального процесу, який впливає на виховання молодого покоління українців. Він наголосив на необхідності створення основ для розвитку культури здорового харчування в Україні, починаючи зі шкіл, з метою сприяти змінам у ставленні до культури харчування на національному рівні. 

У 2017 році команда Євгена Клопотенка отримала грант  на створення нових рецептів страв для харчування у школах України.  Результатом реалізації проекту, на основі відгуків більш ніж 1500 батьків та учнів, стала розробка 110 унікальних рецептів, які згодом увійшли до Збірника. А в грудні 2018 року Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів видала Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, яким надано дозвіл на впровадження програми.

Наступним етапом у реформуванні культури харчування у школах буде сприяння у впровадженні програми в шкільні їдальні по всій країні, що стало можливим завдяки підтримці Western NIS Enterprise Fund (WNISEF). Фонд вже підтримав низку проектів у сфері освіти, зокрема опорні школи та позаурочне навчання для дівчат в ІТ.  

«За час роботи Фонду над освітніми проектами, ми побачили як багато можна змінити – підвищити якість освіти, змотивувати вчителів, застосовувати змішане навчання, запроваджувати спорт. Але дуже важливо, щоб у дітей було правильне та корисне харчування на такому важливому етапі формування особистості», зазначила Ірина Озимок, керівник програми місцевого економічного розвитку WNISEF.   

На заході буде представлено Збірник, а учасники зможуть продегустувати декілька страв з нового збірника.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here