Home Освіта До проєкту Людмили Зубко «Альтернатива є – безпечна школа» приєдналась Недільна школа...

До проєкту Людмили Зубко «Альтернатива є – безпечна школа» приєдналась Недільна школа при Свято-Михайлівському соборі

162

Недільна школа при Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира, в якій навчається близько 1 300 вихованців, приєднується до проєкту «Альтернатива є – безпечна школа», який у липні цього року започаткувала підприємиця, засновниця ГО «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко.

«У нас є два виходи: або жити і боротися, або отримати покоління безробітних батьків та неосвічених дітей. Тому для мене дуже важливо, щоб до проєкту долучалося якомога більше шкіл. Сидіти і нічого не робити – це найстрашніше, що може відбуватися в умовах інфекційної загрози», – говорить вона.

Недільну школу з ретельною перевіркою вже відвідали фахівці Національної експертної групи з інфекційного контролю NEGIC на чолі з лікарем-епідеміологом Андрієм Александріним. Після аналізу зібраних даних вони розроблять покрокові рекомендації щодо посилення інфекційної безпеки у школі.

«Ми ставимо перед собою завдання – на 90% знизити інфекційні ризики у школах. У нас є досвід, є команда. І ми готові не тільки теоретично розповідати про правила безпеки, а відпрацьовувати повний комплекс заходів на прикладі конкретних шкіл», – зазначила Людмила Зубко.

Разом з фахівцями NEGIC вона найближчим часом проведе тренінги для учнів, вчителів та батьків Житомира. Людмила Зубко закликає до співпраці решту навчальних закладів. Щоб приєднатися до проєкту «Альтернатива є – безпечна школа», батьки та вчителі можуть заповнити чеклист-анкету інфекційної безпеки своєї школи та отримати у відповідь чіткі професійні рекомендації. Повний алгоритм оцінки викладений за адресою https://zubko.com.ua/safeschool.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here