Home Освіта «Дні цивільної оборони» стартували у школах Житомирщини

«Дні цивільної оборони» стартували у школах Житомирщини

112
У загальноосвітніх закладах області стартували перші «Дні цивільної оборони». Ці заходи проходять як підсумкові заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок, отриманих учнями упродовж року, а також у якості підготовки захисту кожного навчального закладу від надзвичайних ситуацій. 
 
На відкритих уроках школярі відпрацьовували навички поводження у надзвичайних ситуаціях – вихід із приміщення шкіл відповідно до планів евакуації під час пожежі, вибуху, розлиття небезпечних речовин, повідомляє ТУ МНС України у Житомирській області. 
 
Окрім того, перед школярами виступали рятувальники, які доводили до них правила безпечної поведінки в побуті та на вулиці, показували навчальні відеофільми, а також проводили уроки у формі вікторин. 
 
Молодші учні демонстрували навички одягання протигазу, старшокласники – правила користування вогнегасником та надання першої медичної допомоги. 
 
Рятувальники показували дітлахам як одягати бойовий одяг, прокладати рукавну лінію, гасити пожежу, а також продемонстрували аварійно-рятувальне обладнання, яке використовується при ліквідації надзвичайних подій. 

Подібні заходи проводяться щорічно в усіх без винятку навчально-виховних закладах області. «День цивільної оборони» – це один із комплексу заходів, що здійснюються підрозділами МНС спільно з органами влади задля навчання підростаючого покоління основам безпечної поведінки.  

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here