Home Освіта Дитячий табір «Чайка» припиняв діяльність тільки на дві години

Дитячий табір «Чайка» припиняв діяльність тільки на дві години

222

На деяких інтернет – сайтах, зокрема на веб-порталі органів виконавчої влади України „Урядовий портал”, міститься інформація про те, що в результаті перевірки за виявлені порушення санітарних норм тимчасово припинено функціонування кількох оздоровчих закладів, серед них оздоровчий табір „Чайка” в Андрушівському районі, – повідомляє сайт обладміністрації.

Олександр Антонюк пояснив, що 14 липня головний санітарний лікар Андрушівського району виніс постанову про тимчасове припинення функціонування харчоблоку оздоровчого закладу „Чайка” з 10.00 до 12.00. Протягом двох годин було проведене генеральне прибирання, після чого функціонування харчоблоку було поновлено.

Олександр Антонюк повідомив, що в облдержадміністрації щотижня проходять засідання обласного оперативного штабу з питань оздоровлення дітей. Станом на 16 липня 2011 року в жодному оздоровчому закладі області (а їх працює 20) не зафіксовано випадків кишково-інфекційних отруєнь. Однак, зважаючи на температурний режим (у більшій частині області стоїть спекотна погода) і той факт, що табори не є закритими закладами, а, отже, існує потенційна загроза для перенесення інфекції, 11 липня штаб прийняв рішення доручити директорам таборів провести додаткову роз’яснювальну роботу щодо дотримання санітарних норм приготування їжі, харчування, а також дотримання норм протипожежного стану. 

Роз’яснювальна робота, постійні перевірки санітарного стану закладів оздоровлення – це попереджувальні заходи, наголосив Олександр Антонюк. Краще на якийсь час припинити роботу харчоблоку з метою усунення недоліків, ніж мати спалахи кишково-інфекційних отруєнь. Це питання стоїть на особливому контролі оперативного штабу.

Олександр Антонюк повідомив, що станом на 12 липня оздоровлено понад 45 тисяч дітей, що становить 42% загального числа дітей шкільного віку. Нагадаємо, що обласна влада поставила завдання оздоровити 55% дітей шкільного віку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here