Home Освіта Чи готова Україна до дистанційного навчання – у Житомирі батьки дискутують

Чи готова Україна до дистанційного навчання – у Житомирі батьки дискутують

268

Голова парламентського комітету з питань освіти та науки заявив, що Україна не готова до дистанційного навчання в умовах пандемії коронавірусу.

Наразі дистанційна освіта і онлайн-освіта в Україні не можуть замінити очну освіту, а лише можуть слугувати "додатковим інструментом" для отримання знань, – пише УП.

"Я розумію, що люди не хочуть дистанційної освіти. Я розумію, що часто це свої власні інтереси ("Мені немає з ким залишити дитину")… Я все розумію. Є дуже багато причин і всі вони мають право на життя. Єдине, що в мене є до всіх батьків просте запитання: а якщо 1 вересня заборонять дітям іти в школу, що робити? Взагалі нічого не робити? Тоді, може, все ж таки краще дистанційна освіта? Ну, це хоч якийсь елемент доступу до знань", – сказав депутат від "Слуги народу".

У Житомирі батьки активно обговорюють у соцмережах можливий перехід до дистанційного навчання. Більшість – проти. Аргументують таке ставлення до дистанційного навчання тим, що діти так гірше сприймають матеріал, падає якість навчання, батькам все одно доводиться повторно все пояснювати, багатьом довоиться обирати між навчанням дитини і роботою. 

Нагадаємо, у червні секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов припустив, що у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби українським школам доведеться продовжити навчання дітей онлайн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here