Home Освіта Близько 160 млн грн державної субвенції спрямують на розвиток освіти на Житомирщині

Близько 160 млн грн державної субвенції спрямують на розвиток освіти на Житомирщині

95

Створення якісного освітнього середовища є пріоритетним напрямком для держави. Адже упродовж останніх років спрямовують мільярди гривень на впровадження Нової української школи, придбання шкільних автобусів, створення Нового освітнього простору у дошкільних закладах та школах, транспорту для ІРЦ, проведення швидкісного інтернету, програму «Гідність дитини!», модернізацію закладів профтехосвіти тощо.

Лише у 2019 році Житомирщині передбачили близько 160 млн грн державної субвенції.

Про це йшлося, 9 квітня, під час Координаційної ради з питань впровадження реформ у сфері освіти, що пройшла під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Участь у селекторній нараді взяв заступник голоси ОДА Ярослав Лагута.

За словами Володимира Гройсмана, завдяки децентралізації в Україні якісно змінюється система освіти.«Освіта має бути доступна, якісна, сучасна та давати можливість підготувати дітей, молодь, зробити їх компетентними, конкурентними. І це наше головне завдання – створення якісної єдиної системи освіти, починаючи від дошкілля і до професійно-технічної освіти. Питання №1 – доступність дошкільної освіти, адже маємо ліквідувати черги в садочки. Питання № 2 – ефективне впровадження НУШ, під час якого навчання має бути в 1 зміну, а не в декілька змін. З минулого року ми запровадили НУШ, на що спрямували майже 7 млрд гривень з державного бюджету. І наступний рівень – професійно-технічна освіта, яку ми передали на місця. Сьогодні кожна молода людина повинна мати мотивацію отримати сучасну професійно-технічну освіту, а заклади мають бути якісним чином облаштовані. І вже проінвестували 200 млн грн на модернізацію таких закладів», – зазначив Прем’єр-міністр України.

По завершенню селекторної наради заступник голови ОДА Ярослав Лагута підкреслив, що у 2019 році приділятиметься ще більше уваги модернізації закладів та продовженню впровадження якісної освіти на Житомирщині. Адже лише з державного бюджету вже виділили близько 160 млн грн.

«Цей соціальний напрям є одним із найважливіших для нас. І ми готові ще більше інвестувати в освіту та майбутнє наших дітей. Так, цьогоріч за ці кошти у співфінансуванні обласного, місцевих бюджетів плануємо закупити шкільні автобуси, транспорт для ІРЦ, облаштувати зручності у школах за програмою «Гідність дитини!», проведення швидкісного інтернету та закуплення необхідного технічного обладнання, розвиток інклюзивного навчання. На НУШ – дидактичні матеріали, меблі, комп’ютерне обладнання – також вже виділили майже 36 млн грн, які розподілимо під час чергової сесії обласної ради. У 2019 році також продовжимо закупляти обладнання для природничо-математичних кабінетів», – сказав Ярослав Лагута.

Також Міністр освіти і науки Лілія Гриневич відзначила Житомирську область серед регіонів, які планують вчасно затвердити розподіл коштів на обладнання для першого класу НУШ, а згодом і розпочати закупівлю.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here