Home Освіта Бібліотекарів громад Житомирщини навчали стратегічного планування

Бібліотекарів громад Житомирщини навчали стратегічного планування

175

Бібліотекарі громад спільно із фахівцями Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України та Житомирської обласної бібліотеки ім. О. Ольжича навчались стратегічного планування на семінарі «Стратегічне планування, як інструмент успішного розвитку бібліотек».

«Бібліотека – це не лише приміщення для читання, це освітньо-культурно-інформаційний простір для проведення заходів, кампаній, творчих студій, відеолекторій. В умовах децентралізації бібліотека має бути провідною соціально-комунікативною структурою об’єднаної громади. Тому Житомирський Центр допомагає формувати команди фахівців, які будуть генерувати та успішно втілювати ідеї розвитку бібліотек», – вважає Сергій Романович, радник з децентралізації Житомирського Центру.

Для учасників семінару експерти підготували низку теоретичних та практичних занять, а також презентацію напрацювань у групах. Зокрема Олена Люблянська та Галина Козаченко розповіли бібліотекарям про стратегічне управління, основи стратегічного планування, етапи розробки стратегічного плану та провели SWOT-аналіз.

«Стратегія дозволяє нам подивитись на бібліотеку очима читача та побачити переваги та недоліки зовсім в іншому світлі. Тому розробка таких програмних документів дозволяє активізувати розвиток закладу та колективу», – наголошує Олена Люблянська, директор Житомирської обласної бібліотеки для юнацтва.

У другій половині семінару бібліотекарі поділились по групах та працювали над розробкою цілей та пріоритетних напрямків розвитку закладів. Після двох годин практичної роботи команди презентували напрацювання.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here