Home Освіта Без оцінок і щоденників: у дитячій лікарні в Житомирі відкрили ”Школу Супергероїв”....

Без оцінок і щоденників: у дитячій лікарні в Житомирі відкрили \”Школу Супергероїв\”. ФОТО

232

 Діти різного віку та з різними діагнозами віднині можуть навчатися, перебуваючи на лікуванні в  дитячій лікарні імені В. Й. Башека у Житомирі.

З 1 жовтня там запрацювала «Школа Супергероїв», яку офіційно презентували 11 жовтня за участю представників проєкту розбудови шкіл у медичних закладах для дітей «Право на освіту». Відомо, що Житомир став другим після Києва, де вдалося реалізувати таку ініціативу  і одразу в двох медичних закладах. Ще одна школа  діє на  території КУ “Житомирська обласна дитяча лікарня”. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям команди проєкту і підтримки місцевої влади, благодійників та керівництва медзакладів. 

Телеведуча  і куратор Школи Наталія Мосейчук відзначає, що в столичному «Охмадиті» їм змогли виділити лише кімнату у напівпідвальному приміщенні, а от в житомирській лікарні на Шевченка облаштували приміщення на четвертому поверсі і навіть внесли у проект власні доопрацювання. «Школа Супергероїв» – це соціальна франшиза для шкіл при лікарнях, де перебувають діти на стаціонарному лікуванні.

«Це не просто місце, де діти зможуть відвідувати уроки, але й цікаво та корисно проводити час – малювати, спілкуватися, дивитися пізнавальні відео і передачі, користуватися інтернетом – говорить Мосейчук. – Разом з тим, це освітній простір, де вчитель розуміє і сприймає особливість потреб дітей, що знаходяться на лікуванні. Відвідувати заняття вони можуть за власним бажанням, з дозволу батьків і відповідно до рекомендацій лікаря».

Навчальний процес у просторому приміщенні з яскравими стінами, меблями,  мультимедійним обладнанням, підручниками та усіма необхідними матеріалами розділили окремо для початкової та старшої школи. Викладають тут усі предмети, які є в шкільному розкладі, але програми дещо адаптували. Урок триває 40 хвилин. Оцінок не ставлять, щоденників нема, головна мета – щоб за період лікування діти не відставали від своїх однолітків та однокласників, а повернувшись в школу не були змушені їх наздоганяти чи засвоювати  теми самостійно. 
 
Наразі на лікуванні в дитячій лікарні перебуває більше сотні дітей шкільного віку із різних навчальних закладах міста. Деякі вже встигли відвідати уроки в «Школі Супергероїв» і  кажуть, що заняття тут дуже цікаві і змістовні, хоча й відмінні від тих, до яких звикли у звичайній школі.

Оксана Остапчук працює вчителем у ЗОШ № 10,  а тепер ще й пояснює навчальні дисципліни юним супергероям. Для того, аби між вчителем та учнем було порозуміння, використовують спеціальну систему трикутника, кожен з кольорів якого має своє значення. Школярам видають значки, браслети та наліпки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here