Home Місто Житомиряни з обмеженими можливостями перевіряли доступність до закладів

Житомиряни з обмеженими можливостями перевіряли доступність до закладів

93
Вчора представники міської влади, депутатського корпусу та громадських організацій провели виїзне засідання комітету доступності маломобільних груп населення до закладів.
Обстежено залізничний та автобусний вокзали на рахунок того, як людям з особливими потребами діставатися до потрібних місць та без проблем пересуватися в будівлях, повідомляється на сайті міської ради.
 
Отже, обстеження залізничного вокзалу показало, що більшість загальних норм для людей зінвалідністю дотримано. Проте, були зроблені деякі рекомендації щодо покращення комфорту людей, а саме: для людини, яка вперше приїхала до Житомира бракує інформаційних знаків навігації. Тому доцільно б було розташувати такі знаки в приміщені та на фасадній частині вокзалу. Також проблемним питанням залишається туалетна кімната, яка повинна бути пристосована для маломобільних груп населення. 
 
Наступною зупинкою комітету став автовокзал. Рекомендацій зі сторони людей з особливими потребами було більше. Тут не відповідають нормам пандуси перед входом на вокзал, високий поріг центральних дверей, який не повинен перевищувати 2 см., відсутність знаків навігації, туалет, до якого можна дістатися, проте неможливо потрапити до кабінки людині у кріслі-візку. Проте, позитивним моментам виявилося те, що є група супроводу, яку можна викликати кнопкою і забезпечити безперешкодний доступ до перонів (там з пандусами все гаразд).
 
В цілому, керівництво і залізничного, і автобусного вокзалів прийняли рекомендації і обіцяли, в межах їх можливостей покращити умови для маломобільних груп населення. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here