Home Місто Житомиряни вимагають відставки Кабміну та зниження тарифів

Житомиряни вимагають відставки Кабміну та зниження тарифів

225

21 січня жителі Житомира вийшли на четверту за рахунком акцію протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги.

Акція почалася об 11.00 біля стін Житомирської міської ради.

За оцінкою кореспондентки Суспільного на протест зібралося близько 200 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд обіцяє незмінні тарифи на тепло, однак у Житомирі їх встигли підняти

Станом на 11.35 протестувальників запросили на розмову до сесійної зали Житомирської міськради. На зустріч прийшли усі заступники міського голови та керівники управлінь.

Активіст Сергій Ткачук перед учасниками акції зачитав вимоги мітингувальників до центральної влади, серед яких, зокрема, зниження тарифів на комунальні послуги до не більше як 5 грн за один кубічний метр і включити сюди вартість транспортування газу і ПДВ, за електроенергію вимагають тариф не більше 1 грн за кіловат-годину. Серед озвучених вимог – звільнити керівництво НКРЕКП, провести перевірку та аудит НКРЕКП. Перевірити правові підстави переходу у приватну власність «Житомиргаз» і відправити у відставку Кабінет міністрів України. Також активісти мають вимоги до міської влади: зменшити вартість водопостачання та теплопостачання і переглянути тарифи на проїзд, повідомляє zhitomir.info.

Активісти анонсують ще одну акцію на 22 січня: під час урочистостей до Дня Соборності планують передати свої вимоги представникам влади. Також хочуть вийти на акцію 25 січня.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here