Home Місто Житомирський центр матері і дитини має отримати 11 млн.грн. – для цього...

Житомирський центр матері і дитини має отримати 11 млн.грн. – для цього його перейменували

148

Єдиним питанням сьогоднішньої позачергової сесії обласної ради була зміна назви Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері і дитини на «Житомирський обласний перинатальний центр». За офіційним формулюванням – серйозні перспективи. В рамках державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» в державі створюється мережа спеціалізованих перинатальних центрів. Саме в них мають бути сконцентровані матеріальні ресурси, запроваджені ефективні медичні технології, забезпечено високий рівень лікувально-діагностичного процесу. Для цього виділяються чималі кошти, але їх можуть отримати лиши перинатальні центри, а не інші медичні установи. В нашій області він буде створюватися на базі центру охорони здоров’я матері і дитини, тому й постала необхідність перейменувати заклад. Депутати одноголосно підтримали цю пропозицію, і тепер до 16-00 сьогодні необхідно встигнути ще чимало зробити, каже начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас:

«Сьогодні нам ще потрібно пройти реєстрацію, реєстрацію в статистиці, отримати нову печатку, і до 16-00 вже з новою печаткою, з новою назвою оголосити тендер на 11 мільйонів гривень, які до кінця року нам необхідно освоїти»

Всього ж для створення перинатального центру необхідно понад 38 мільйонів гривень. 27 з них виділятиме держава, більш ніж на 2 мільйони гривень закупить обладнання Фонд Віктора Пінчука і 8 мільйонів доведеться знайти в обласному бюджеті. На ці гроші буде створено два нових відділення – реконструктивної гінекології та відділення другого етапу виходжування новонароджених.

Зауважимо, що Житомир – серед перших міст, де роботи по створенню перинатальних центрів можуть розпочатися вже в цьому році. А в кінці наступного він вже має відкритися.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here