Home Місто Житомирський музей природи може переїхати до кінотеатру

Житомирський музей природи може переїхати до кінотеатру

136

Долю музею природи та будівлі Хресто-Воздвиженської церкви вкотре намагатимуться вирішити депутати обласної ради. В порядку денному сесії 8 вересня є питання «Про передачу у власність Житомирської єпархії Української Православної Церкви приміщення відділу природи обласного краєзнавчого музею Житомирської обласної ради (колишньої Хресто-Воздвиженської церкви)». Питання це не вирішується уже багато років. Чи не найбільший камінь спотикання – куди «переселити» Музей природи. З приміщенням поки не визначилися, хоча варіанти є. Зауважимо, про будівництво нового не йдеться, дуже дорого, кажуть, що потрібно більше 40 мільйонів гривень. Тому планують переобладнати існуюче – музеєм може стати кінотеатр.

«У нас є дві будівлі – це кінотеатр «Жовтень», але він не підходить по площі, і кінотеатр «Космос», який по площі підходить. Треба робити реконструкцію десь в межах 3-5 мільйонів, і можна переводити туди музей. До речі, експонати цінні, напевне, в Україні таких більше й немає», – зауважує депутат обласної ради Валентин Острожинський.

Між тим, будівля кінотеатру «Космос» – комунальна власність міста, тому ще доведеться шукати шляхи переведення споруди до обласної комунальної власності.

Попередньо думки депутатів розділилися. Одні вважають, що спершу необхідно остаточно визначитися з новим приміщенням для музею, а вже потім повертати колишню церкву релігійній громаді. Інші переконують, що обидва питання – про нове приміщення для музею і повернення церкви – необхідно вирішувати паралельно. Яка думка переможе, покаже голосування у сесійній залі.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here