Home Місто Житомирські маршрутчики їздять на поламаному транспорті, грубо порушуючи правила дорожнього руху

Житомирські маршрутчики їздять на поламаному транспорті, грубо порушуючи правила дорожнього руху

88

У минулому році на автодорогах Житомирської області зареєстровано 48 аварій або за участю, або ж з вини пасажирського транспорту. У них загинуло 19 осіб, ще 66 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. У цьому році сталося 7 таких ДТП, на щастя, без фатальних наслідків.

Щоб вплинути на невблаганні цифри, за якими – здоров’я і життя як пасажирів, так і водіїв, українська Державтоінспекція ініціювала проведення активних заходів, які допоможуть своєчасно виявити і усунути причини, що найчастіше призводять до дорожньо-транспортних пригод.

– На автодорогах Житомирської області такі заходи триватимуть упродовж усього березня, – розповідає заступник начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області Ростислав Андрощук. – У першу чергу, працівниками підрозділів ДАІ області проводяться перевірки суб’єктів, які надають послуги з перевезення пасажирів. Особлива увага звертається на підготовку автотранспорту до використання, організацію передрейсового контролю за технічним станом автобусів і на проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

Крім того, інспектори ДАІ безпосередньо на автодорогах посилили контроль за дотриманням правил дорожнього руху водіями громадського транспорту. І в першу чергу, як відлуння згаданого жарту, в об’єктиві даішників – дотримання водіями швидкісних режимів, вимог дорожніх знаків і розмітки, а також правил обгону, зупинок і стоянок.

Ось, наприклад, одна з останніх, але найпоширеніших ситуацій, які відбулися в обласному центрі. У ранковий «час пік» потік охочих встигнути на роботу, навчання тощо заповнив міську маршрутку. Водій, переймаючись власним графіком руху, зібравшись повернути ліворуч на перехресті, проігнорував легковик, який рухався йому назустріч. Благо, його водій встиг екстрено загальмувати і дивом уникнув зіткнення з маршрутним таксі. Тим не менш, порушення правил проїзду перехресть відобразилося в адміністративному протоколі, складеному щодо водія маршрутки інспекторами ДАІ.

Як повідомив Ростислав Андрощук, з початку проведення цих заходів працівниками ДАІ задокументовано понад 350 порушень правил дорожнього руху водіями пасажирського транспорту, у тому числі по 80 – це перевезення пасажирів понад установлену норму і управління технічно несправними транспортними засобами. У результаті цих та інших порушень видано майже два десятки приписів керівникам організацій різних форм власності.

Тим часом самі працівники ДАІ впевнені, що забезпечити безпечне перевезення пасажирів можливо найелементарнішим – вимогливістю і належним почуттям відповідальності. У першу чергу, це стосується самих пасажироперевізників і водіїв, а також державних установ, які займаються видачею відповідних дозволів і ліцензій на право здійснення пасажирських перевезень і на які покладено обов’язки здійснення державного контролю на автомобільному транспорті.

СЗГ УМВС України в Житомирській області


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here