Home Місто Житомирське летовище в майбутньому може носити ім’я Сергія Корольова.

Житомирське летовище в майбутньому може носити ім’я Сергія Корольова.

370

Взимку у аеропорту Житомир вже приземлилося 2 літака: Saab 340 та Airbus A320. Останній прибув для здійснення технічного обслуговування. Крім того, тут буде базуватися і головний офіс авіакомпанії «YANAIR», яка вкладає кошти у відродження житомирського аеропорту.
 
«Зараз триває процедура отримання статусу міжнародного аеропорту, щоб відкрити прикордонний та митний  пункти. Це питання на контролі Кабінету Міністрів України», – нещодавно зазначив міський голова Сергій Сухомлин.
 
Нещодавно авіакомпанія  «YANAIR», яка зареєстрована та платить податки у Житомирі, а також сприяє відродженню аеропорту, запустила рейси з Одеси до Тбілісі та Батумі. Прибуток від здійснення цих авіаперевезень компанія далі вкладатиме у розвиток житомирського аеропорту. А після отримання ним статусу міжнародного, аналогічні рейси будуть здійснюватися з Житомира. Про це повідомляє прес-служба міськради.
 
Станом на 09.06.2016 від діяльності авіакомпанії «YANAIR» та ДП «Аеропорт-Житомир» ТОВ «Акорд» бюджет міста за 2014-16 рр отримав 4 млн 298 тис. грн. З них: 712,5 тис. грн – орендна плата за землю; 578, 7 тис. грн –  збір за першу реєстрацію літаків, 306,8 тис. грн – надходження коштів від втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва; 2 млн 700 тис. грн – податок на доходи фізичних осіб.
 
Днями представники аеропорту повідомили приємну звістку. В майбутньому летовище може носити ім’я нашого видатного земляка – Сергія Корольова. Письмову згоду, на використання імені відомого на весь світ авіаконструктора, керівництво аеропорту нещодавно отримало від доньки Сергія Павловича – Наталії.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here