Home Місто Житомир стає комфортним для велосипедистів: Олена Галагуза про нову велодоріжку. ВІДЕО

Житомир стає комфортним для велосипедистів: Олена Галагуза про нову велодоріжку. ВІДЕО

779

Житомир стає комфортнішим і більш дружнім до велосипедистів. З’являється все більше велопарковок, при ремонті доріг виокремлюють велодоріжки, як по вул. Великій Бердичівській. Також велодоріжки з’являються на нових об’єктах відпочинку житомирян, як наприклад, на набережній.

Саме доріжку на набережній затестила екс-депутатка, яка постійно на велосипеді – Олена Галагуза. Вона поділилися враженнями, як змінюється Житомир для велосипедистів, адже раніше ініціювала одну з перших велопарковок біля облради.

«Я їжджу на велосипеді для власного задоволення, а не раз у рік на велодень, як деякі чиновники-посадовці. Через те, що вони самі їздять більше для показухи, у нас і немає належної інфраструктури.

Однак Житомир змінюється і стає комфортним для велосипедистів.

Я вітаю такі ініціативи, як велодоріжка на набережній. Це місту дуже потрібне.

Однак тут є момент: доріжки дві і на одній із них є люки. Це може бути небезпечно. Очікую, коли тут з’явиться розмітка».

Наразі реконструкція на набережній триває, у мерії наголосили, що це ще незавершений об’єкт.

На думку Олени Галагузи, разом із розвитком велоінфраструктури, у Житомирі потрібно провести просвітницьку роботу для пішоходів та водіїв, аби одні не ходили по велодоріжках, а інші не паркувалися там. У свою чергу і велосипедистам потрібно більше дотримуватися ПДР.

«Якщо це велодоріжки, то вони призначені саме для велосипедистів. Пішоходам по них не потрібно ходити, а водіям – не паркуватися. Має бути взаємоповага», – підкреслила екс-депутатка.

Також вона закликала владу більше радитися з велоспільнотою:

«Особливо коли роблять ремонти доріг, потрібно говорити з велоспільнотою, де краще робити велодоріжки».


 
 
 
 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here