Home Місто Житомир отримає кредит і грант, щоб облаштувати енергоефективних квартал на Домбровського, 30

Житомир отримає кредит і грант, щоб облаштувати енергоефективних квартал на Домбровського, 30

101

Житомирський міський голова Володимир Дебой, директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин разом із радником НЕФКО Йоханом Віллертом підписали Договір, відповідно до якого Житомир отримає 292 тис. євро кредиту та стільки ж – 292 тис. євро – грантових безповоротних коштів на впровадження інноваційних технологій у системі теплопостачання м. Житомира за програмою Демо-Україна.

Два міста України – Житомир і Вінниця стали пілотними в Україні, де реалізуються проекти зі створення енергоефективних кварталів, що стануть взірцями для решти міст держави.

Відповідно до проекту, в Житомирі одразу по завершенню опалювального сезону розпочнуть роботи зі створення енергоефективного кварталу з котельнею по вул. Домбровського, 30, що має застаріле (40-річне) та неефективне обладнання і мережі. Проект передбачає комплексну модернізацію котельні, встановлення індивідуальних теплових пунктів, сучасного енергоефективного обладнання та заміну мереж.

У перший в Україні енергоощадний квартал увійдуть 5 житлових  багатоповерхових будинків та дитячий садочок для дітей із особливими потребами №59.

У липні минулого року міський голова вже розповідав про цей грант. Правда, він озвучував цифру в 1 мільйон євро.

Із цих грошей 300 тисяч – це грант, 400 тисяч – пільговий кредит, 200 тисяч євро – вклад міста, який буде надаватись не грошима, а монтажними роботами. Звідки візьмуться ще 100 тисяч гривень міський голова не сказав.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here