Home Місто Зарплата лікарів буде залежати від кількості пацієнтів і премій. ВІДЕО

Зарплата лікарів буде залежати від кількості пацієнтів і премій. ВІДЕО

173

1-го квітня цього року набувають чинності нові умови оплати працівникам житомирських лікарень. Лікарі та інший медперсонал отримуватимуть мінімальні оклади. Решта доплат та виплат залежатиме від кількості пацієнтів та преміальних – у відповідності до колективної угоди.

За словами заступниці директора з економічних питань житомирської лікарні №2 Світлани Маренич, працівники лікарні попереджені про можливі зміни умов оплати праці.

З 1-го квітня у звязку із запровадженням другого етапу медичної реформи змінюється фінансування медичних закладів.

"Ми переходимо на контрактну форму. Гроші надходитимуть від держави в особі Національної служби здоров’я. Лікар отримуватиме стільки, скільки послуг він надасть. Мінімальна зарплата буде. Всі інші доплати, якщо буде можливість в лікарні, керівництво може виплачувати у вигляді стимулюючих виплат. На етапі перегляду колективного договору ми можемо проводити стимулювання у вигляді надбавок", – сказала Світлана Маренич.

Василь Шутенко працює у реанімаційному відділенні другої лікарні. Він розповів, що дохід лікаря не обмежиться мінімальною заробітною платою.

 

"Думаю, що постановою Кабміну України прописані виплати за стаж. Тобто доплата іде, матеріальна допомога на оздоровлення. Його тоді потрібно буде радикально змінювати. Поки радикальних змін немає, не можна говорити, що буде мінімальна плата лишень", – каже Василь Шутенко.

 

Заступниця Житомирського міського голови Синхрон Марія Місюрова: "Із 1-го квітня не буде медичної субвенції, і вже напряму гроші будуть надходити на рахунок підприємств-лікарень. Скільки буде пацієнтів, скільки буде надано послуг – тим самим буде збільшений дохід підприємства. Керівник згідно з колективним договором зможе виплачувати і заробітну плату- мінімальний оклад і преміювання. Відповідно до бюджетного кодексу, стовідсотково відшкодування за комунальні послуги. А це велика сума. І все це за рахунок грошей міського бюджету. Що стосується виплат заробітної плати на початку квітня, коли наші лікарні отримають кошти від Національної служби здоров’я, вони зможуть подивитися, яка це сума, як будуть надаватися послуги. Потім зможуть виплатити і преміальні".

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here