Home Місто За 3 роки в житомирських будинках встановлять лічильники

За 3 роки в житомирських будинках встановлять лічильники

105

«Житомиртеплокомуненерго» робить черговий крок до удосконалення обліку тепла. Як повідомив директор комунального підприємства Дмитро Рогожин, 80 відсотків котелень вже охоплені комерційним тепловим обліком, тобто, на них стоять лічильники. Стосовно будинкових теплових лічильників, сподівання комунальників лише на державну допомогу. За словами Дмитра Рогожина, вже є постанова профільного міністерства про встановлення лічильників на кожний будинок за рахунок державних коштів. Яку суму конкретно отримає Житомир, наразі невідомо (один лічильник коштує приблизно 30 тисяч гривень). Вже встановлені лічильники теплокомуненерго приймає на баланс і в подальшому займатиметься їх обслуговуванням. Втім, процес цей досить тривалий. Дмитро Рогожин говорить, що половина лічильників виведені з ладу самими жителями:

«В основному, лічильники встановлювалися 3-4 роки тому, і поки були теплі зими, вони давали гарний ефект для людей. А зима 2009-2010 року була дуже холодна і люди свідомо виводили з ладу лічильники, аби не платити по лічильнику, а платити по середньому – так виходило менше».

Вихід комунальники бачать один – встановлювати лічильниками з теплорегуляторами, які дозволять варіювати кількість поданого на будинок теплоносія в залежності від температури  оточуючого середовища.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here