Home Місто Як пережити перехід на літній час

Як пережити перехід на літній час

185

Цієї ночі, 29 березня Україна перейшла на літній час. Стрілки годинників перевели на годину вперед о 3:00 ранку.

Переведення стрілок завжди несе зміну ритму життя, а отже додатковий стрес. Хоча під час карантину цей стрес торкнеться вас набагато менше. Є кілька простих порад як пережити перехід на літній час з найменшими наслідками для здоров’я, пише nv.

Свіже повітря

Свіже повітря і регулярні прогулянки повинні бути невід’ємною частиною здорового способу життя кожної людини. В умовах, коли можливість виходити з дому обмежена, частіше провітрюйте помешкання.

Однак коли попереду — зміна режиму дня, то ж знайдіть можливість для піших прогулянок. В ідеалі, це варто зробити за тиждень до переведення стрілок на літній час. Якщо немає можливості для прогулянки, провітріть і 2−3 рази в день виконайте 15−30-хвилинну гімнастику.

Лягайте раніше

Приблизно за тиждень до майбутнього переведення годинників варто почати лягати спати раніше.

Таким чином ваш організм зможе заздалегідь адаптуватися до переведення годинників на літній час і прийдешнього зрушення в розпорядку дня.

Знижуйте навантаження

Як би смішно це не звучало, але постарайтеся уникати стресу і знижувати навантаження на мозок і нервову систему в дні, що передують переведенню годинників, а також в перші тижні після нього.

Дослідники з’ясували, що в перші дні після переведення стрілок на літній час кількість нещасних випадків на виробництвах зростає на 5%. Варто дати організму можливість пристосуватися до нового розпорядку дня. Особливо це актуально для людей похилого віку та тих, хто має захворювання серцево-судинної системи.

Ризик інсультів після переходу на літній час зростає на 8%.

Увага до їжі

Постарайтеся не посилювати стрес, який викликає в організмі перехід на літній час, додатковим стресом від неправильного харчування.

Варто виключити жирну і гостру їжу, їсти менше солодкого. Оскільки після зими натуральних овочів з вітамінами мало, логічно почати приймати вітаміни в таблетках.

Не сідайте за кермо

Зазначена вище рекомендація про піші прогулянки чудово поєднується і з рекомендацією не сідати за кермо в перші дні після переведення годинників на літній час. Порушення режиму, брак сну можуть спровокувати стан, в якому краще не кермувати машиною. Згідно зі статистикою, в перші дні після переведення годинників кількість ДТП на дорогах зростає.

Відмовтеся від кави і алкоголю

Медики також рекомендують в перші дні після переходу на літній час відмовитися від кави та алкогольних напоїв. Вони можуть негативно впливати на нервову систему та посилити стрес від зміни розпорядку дня.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here